Raziskave

Dov Berko Sikirov, dr. med., izraelski zdravnik

Več kot 20 let je proučeval posledice prekomernega naprezanja med izločanjem. Opravil je raziskavo, v kateri je primerjal, kako poteka izločanje pri sedenju na višini 41-42 cm, pri sedenju na višini 31-32 cm in pri čepečem položaju. Raziskava je pokazala, da se je črevo najhitreje izpraznilo pri tistih, ki so potrebo opravljali v čepečem položaju. Potek in rezultate raziskave je leta 2003 objavil v časopisu »Digestive Diseases and Sciences«.

Podrobnosti raziskave si lahko preberete na Comparison of Straining During Defecation in Three Positions: Results and Implications for Human Health, Dov Berko Sikirov, dr. med.

Inštitucije s področja medicine na Japonskem

Raziskava v okviru skupine inštitucij s področja medicine na Japonskem je bila izvedena leta 2010. Merjen je bil pritisk v trebuhu v odvisnosti od anorektalnega kota pri izločanju. Rezultati preiskave so pokazali, da bolj kot počepnemo med izločanjem, bolj odprt je analni kanal in manj napenjanja je potrebnega pri izločanju.

Podrobnosti raziskave si lahko preberte na Influence of Body Position on Defecation in Humans, Department of Internal Medicine, Division of Neurology, Sakura Medical Center, Toho University, Sakura; Department of Urology, Tokyo Women’s Medical University, Tokyo; Aishin Seiki Inc., Tokyo; Clinical Physiology Unit, Sakura Medical Center, Toho University, Sakura; Department of Radiology, Sakura Medical Center, Toho University, Sakura; Department of Neurology, Chiba University, Chiba; Department of Urology, Dokkyo Medical College, Tochigi

Wallace Bowles

Tokom petletnega osebnega raziskovanja je pokazal, da so številne težave, kot so vnetje črevesja, rak na debelem črevesu, vnetje mehurja, zaprtje, hemoroidi posledica opravljanja potrebe v sedečem položaju.

Napisal je številne članke in izdal knjigo z naslovom Health Benefits of The Natural Squatting Position.