Pogoji poslovanja

Uvod

S spletno trgovino upravlja Zavod ustvarjalnih idej (v nadaljevanju ponudnik).

Postopek nakupa

Kupec preko spletnega obrazca odda naročilo. Po oddaji naročila kupec prejme obvestilo o oddanem naročilu po elektronski pošti. Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je v tem trenutku sklenjena.

V primeru, da se je kupec odločil za plačilo po ponudbi/predračunu, ponudnik ne pošlje izdelkov, dokler ponudba/predračun ni plačan.

Ponudnik s pošiljko pošlje tudi račun. Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov na računu in o morebitnih napakah obvestiti ponudnika v osmih dneh od prejema. Kasneje podanih ugovorov glede pravilnosti izdanih računov ne upoštevamo.

Načini plačila

Ponudnik omogoča naslednje načine plačila:

  • nakazilo na račun ponudnika po prejemu ponudbe/predračuna,
  • plačilo ob prevzemu.

Pravica do vračila

Kupec ima pravico, da v roku 14 dni od prevzema sporoči, da bi izdelke vrnil. Razloga za svojo odločitev mu ni potrebno navesti. Rok se začne šteti en dan po datumu prevzema. Edini strošek, ki bremeni kupca v zvezi z nakupom in vračilom izdelkov, je strošek vračila izdelkov. Izdelke je potrebno vrniti najkasneje v roku 30 dni od datuma prevzema.

Vračilo opravljenih vplačil bo izvedeno takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v roku 30 dni od prejema sporočila o vračilu izdelkov.

Pritožbe in spori

Pritožbe se oddajajo po e-pošti. Postopek pritožbe je zaupen. Ponudnik si prizadeva, da se morebitni spori rešijo sporazumno.